Aktarma Mahallesi Köy Konağı Açıldı

Aktarma Mahallesi Köy Konağı Açıldı

Kırsal mahallelerin 'köy odası' geleneğini inşa ettiği modern köy konakları ile gelecek kuşaklara aktaran Karesi Belediyesi, Aktarma Mahallesi Köy Konağı’nı hizmete aldı.

Kırsal mahallelerin 'köy odası' geleneğini inşa ettiği modern köy konakları ile gelecek kuşaklara aktaran Karesi Belediyesi, Aktarma Mahallesi Köy Konağı’nı hizmete aldı.

Karesi Belediyesi, kırsal mahallelerin 'köy konağı' geleneğini inşa ettiği modern köy konakları ile gelecek kuşaklara aktarıyor. Bu yıl ortasında Armutalan Kültür Merkezi, Kavaklı, Köteyli ve Çaypınar Sosyal Tesisi’nin açılışını gerçekleştirilirken, Aktarma Köy Konağı’da düzenlenen tören ile hizmete alındı. Köteyli Mahallesi’nde gerçekleştirilen açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Açılışta ilk olarak Aktarma Mahallesi Muhtarı Rafet Akbıyık bir konuşma yaptı. Muhtar Akbıyık, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan’a köylerine kazandırdığı sosyal tesis için teşekkür etti.

BAŞKAN ORKAN: “KARESİ’DE HER YERDE İZİMİZ VAR”

Sözlerine ‘Tarlada izi olanın harmanda sözü’ olur cümleleriyle başlayan Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, “İşte bu yatırımlar bizlerin tarladaki izlerimiz. Bu izleri her kırsal mahallemizde bırakıyoruz. Buradaki yaşayan değerli vatandaşlarımızın da şehir merkezindeki rahatlığı, konfora ulaşması için çabalıyoruz. Çok şükür bugüne kadar birçok yerde bu hizmetleri yaptık. Kavaklı, Köteyli ve Çaypınar Mahallemizde köy konaklarımızı yaptık. Bunların yanında semt spor sahaları ve halı sahaları yaptık. Artık yolları, köprüleri, taş döşemelerini söylemiyoruz. O kadar iyi bir duruma geldik ki. Karesi’de her yerde izimi var. Hepinizi değerli kılmak için ekibimle canla başla çalışıyoruz” dedi.

Aktarma Mahallesi’nin kendisi için ayrı bir önemi olduğunu ifade eden Başkan Orkan sözlerini şöyle sürdürdü: “Allah yattığı yeri dinlendirsin. Halil Kasapoğlu amcam benim manevi babamdı. Onun evladı yoktu. Benim hakkımda herkese ‘Evladım olsa ondan çok sevemezdim’ diyordu. Onunla çok farklı bir bağım vardı. Halil Amcamın Aktarmayla da bağı vardı. O nedenle bu tesis benim için ayrı bir önemli. İnşallah bu tesisi düğünlerinizde, derneklerinizde, mevlitlerinizde kullanın. Hayırlı olsun”.

ŞAHİN: “BURASI KÖY ODASI SOHBET ODASI GİBİ DE KULLANILMALI”

Balıkesir Büyükşehir Başkan Vekili Birol Şahin’de bir konuşma yaparak, tesisi ilçeye kazandıran Başkan Orkan’a teşekkür etti. Karesi’de 47 kırsal mahalle olduğunu söyleyen Şahin, “Aktarma’da değerli bir mekanın açılışındayız. Türk kültürü sözlü geleneği olan bir milletiz. Geçmiş yıllarda köy odaları, cami odaları aracılığıyla bu geleneği sürdürüyorlardı. Ancak günümüzde kahvehane ve kıraathaneler var. Onlarda oyun alanlarına dönüştü. Sohbeti biraz az. Hayatımıza televizyon ve cep telefonu ile internet girdi. Burada çok değerli toplantıları yapacaksınız. Ama bunları hemen yemek vesilesi ile hızlıca yemeği yiyip dağıldığınız mekanlar olmasın lütfen. Onlar arada bir yapılabilir. Ama arada her köyde mutlaka olması gereken bir köy odası gibi, sohbet alanı gibi değerlendirmenizi istirham ediyorum. Eğer bizler konuşma geleneğimizi sürdürmediğimiz sürece Almanya’daki vatandaştan farkı kalmıyor. Bu konuşma geleneğimizi sürdürmeliyiz” diye konuştu.

KAYMAKAM ARSLANBAŞ: “KIRSAL MAHALLELERİN İHTİYAÇ DUYDUĞU BİR TESİS”

Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş’ta açılışta bir konuşma yaptı. Karesi Belediyesi’ne yatırımı için teşekkür eden Arslanbaş, “Hakikaten kırsal mahallelerimizde en çok ihtiyaç duydukları bu güzel köy konakları. Bende Karesi’de bulunduğum sürece köy hayırlarının birliğin, dirliğin, beraberliğin sağlandığı muhteşem sosyalleşme organizasyonları olduklarına 2 yıldır şahit olmaktayım. Bir Pazar günü 7 mahallemizde birden köy hayrı vardı. Aktarmalılarda başta hayırlar olmak üzere, düğünde dernekte, her türlü sosyal faaliyette böylesine güzel tesisi kazanmış oldu. Konak hakim bir tepede, bu tesisin başta köyümüz olmak üzere ilçemize ilimize hayırlı olsun” dedi.

OK: “ŞEHİRLERDE NE VARSA ARTIK KIRSALDA DA VAR”

Açılışta son olarak ise AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok konuşma yaptı. Köy konağının yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Ok, “Açılışa gelmeden önce köyün içerisinde dolandık. Gerçekten pırıl pırıl. Mahşallah. Köyde doğduk köyde büyüdük. Film şeridi gibi çocukluğumuzdan gençliğimize kadar köylerimizde yaşanan gelişim gözlerimizin önünden film şeridi gibi geçti. Gerçekten artık şehirlerde mahallelerimizde ne varsa kırsalımızda da var. Bunlar kolay olmuyor. Bunlar hep fedakârlıkla oluyor. Kısacası bu eserler sizler için sizlerin iyi günde, özellikle cemiyetlerde, huzurla muhabbetle bu güzelleri yaşaması için yapılıyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Duaların okunması ardından tesisin kurdelesi kesildi. Açılış törenine AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Ali Taşyürek, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Birol Şahin, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, AK Parti İl Başkanı Mehmet Aydemir, AK Parti Karesi İlçe Başkanı Hakan Aka, MHP Karesi İlçe Başkanı Mustafa Bilsem, Altıeylül Belediyesi Başkan Vekili Fikrettin Kocaman, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Meral Cengiz, kadın ve gençlik kolları başkanları, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Balıkesir HABERİ



CHP BALIKESİR MİLLETVEKİLİ SERKAN SARI BANDIRMA’DA ÇOCUK İSTİSMARINA KARŞI ADALET ÇAĞRISI YAPTI

77 yıl hapis cezası olan şahıs Balıkesir’de yakalandı

Balıkesir’de hapis cezası bulunan 29 şahıs yakalandı!

Bandırma’da operasyonda kalaşnikof ele geçirildi

Balıkesir’de 6 kilo uyuşturucu yakalandı

Balıkesir’de Şüpheli Ölüm!

Ayvalık’ta iş makinesi ile otomobil çarpıştı: 1 çocuk ve 1 hamile kadın yaralandı

Balıkesir’de aranan 26 şahıs yakalandı

Balıkesir’de hırsızlık suçundan aranan şahıs kaçtı, kovalamaca sonucu yakalandı

Bandırma’da 3 Ayda 8 Milyon liranın üzerinde ceza kesildi

Burhaniye’de Kaymakam Memiş, Şehit ve Gazi aileleri için düzenlenen yemeğe katıldı

1 MAYIS BURHANİYE’DE COŞKU İLE KUTLANDI

Burhaniyeli öğrencilerin Çanakkale coşkusu

Burhaniye’de Muhtarlar Toplantısı yapıldı

Burhaniye’ de kayısı bereketi yaşanıyor

Burhaniye’de Hacı Mustafa Müdüroğlu Ortaokulu’ndan plaj temizliği

Burhaniye de Kaymakam Memiş tohum takasına katıldı

ATATÜRK’ÜN BURHANİYE’YE GELİŞİNİN 91. YIL DÖNÜMÜ COŞKUYLA KUTLANDI

BAŞKAN DEVECİLER EN BAŞARILI BÜYÜKŞEHİR İLÇE BAŞKANLARI ARASINDA YER ALDI

Kaymakam Memiş, İmam Hatiplilerle iftarda buluştu

ALTIEYLÜL BELEDİYESİ ATIL YOLLAR KULLANIMA AÇIYOR!

Altıeylül'de Tarihe İz Bırakan Kadınlar Unutulmadı

Altıeylül’den Dolu Dolu Çocuklara Yarı Yıl Tatili Başlıyor

İlk Ziyaret Kazazede Çocuklara

Başkan hakan şehirli: " öğrencilerimizin yanındayız"

Fifa kokartını taktı, gururunu başkan şehirli ile paylaştı.

Başkan Şehirli "Engelsiz Altıeylül için birlikteyiz"

Altıeylül Çocuk Üniversitesinde Eğitim Devam Ediyor

Muhtar Orhan Yemişen ’Romanlardan Sorumlu Koordinatör’ Oldu

Altieylül’de 29 ekim çoşkuyla kutlandi.

İHS Teknoloji’den yeni nesil siber güvenlik çözümü

Siber suçlarda yapay zeka ve otomasyon patlaması!

İTÜ Elektrikli Araç Takımı'na 'Estasyon' destek

Yılın elektrikli otomobiline geri sayım

Girişimciliğin kalbi Silikon Vadisi’nde

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir ''İKİ YÜZLÜ SİYASETİNİZE KURBAN ETTİĞİNİZ İŞÇİLERİN YÜZÜNE NASIL BAKACAKSINIZ?''

Özgür Özel: "Gizli Tanıklar Eskiden Odundu, Şimdi Hayvan Oldular!"

Anahtar Parti Balıkesir İl Başkanı Ahmet Sağlam: "Balıkesir’i ve Türkiye’yi Ayağa Kaldıracağız!"

"Ekrem İmamoğlu'ndan Sert Tepki: 'Ailemi Taciz Etmeyi Bırakın!'"

Mehmet Tüm 'ü Çizdiler!

Mimar Gülce Su Lodos’a bir ödül daha

Alkışlar Karabağlar Kent Tiyatrosu’na

İzmit'te, Kapanca Sokak Festivali için ortak akıl

 Gaziantep'te tarihi bölgede otopark sorununa pratik çözüm!

Sakarya Akyazı'yı geleceğe hazırlıyoruz

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği İstanbul'da toplandı

"Maziden Atiye" yolculuk da sıra erkek öğrencilerde

İzmit'te Prof. Dr. Ümit Özdağ Hatıra Ormanı

Muğla Yatağan’da çim hokeyi sahası tamamlandı

Antalya Muratpaşa'da hayaller desende

Liseli Gençler Sundukları Projeleri İle Göz Kamaştırdı

117 Projeye Onay

Balıkesir’de eşeklerden embriyo transferi yapıldı

Genç Bilim Adamları ’Deneyap Proje Şenliği’nde Buluştu

BAÜN Veteriner Teşhis ve Analiz Laboratuvarına Çalışma İzni

BAÜN’lü Öğrencilerden Eskişehir’e Teknoloji Ziyareti

Milli Savuma Üniversitesinden Balıkesir MYO’a Eğitim Materyali

Balıkesir Üniversitesi, İHA Eğitimi Verecek

Apple, Sahte Apple Watch aksesuarlarına karşı uyardı

AnTuTu'nun Kasım Ayı En Hızlı Apple Cihazları Listesi

Üç Büyükşehir Belediye Başkanı, Bakan Murat Kurum'u Ziyaret Etti

Bursa'da bir fabrikanın dev kapasite artışına iptal!

Kocaeli Gölcük'ten bir Türkiye şampiyonu daha çıktı

Bursa'da güvenli şehir için güç birliği

Sibel Can'la 'Bize Has' bir gece

Mimar Gülce Su Lodos’a bir ödül daha

İstanbul Sarıyer'de normale dönüş!

Manisa Büyükşehir'den 355 personele 'etik' eğitimi

İstanbul'da sivrisinekle mücadelede önlemler arttı

Bilirkişilikte yeni dönem... Eğitimler ve performans sistemi devrede

Takma kirpik kullanımında göz sağlığına dikkat!

Keşan Meclisi’nden önemli kararlar

Bursa Osmangazi'de İYİ Parti'den DEVA'ya güçlü transfer

Özgür Özel'e yumruklu saldırı! Şüpheli gözaltında!

Alkışlar Karabağlar Kent Tiyatrosu’na

Konya Karatay'da hizmetler konuşuldu

Bursa Osmangazi’de spor ile tarihi buluşturan koşu

İzmit'te, Kapanca Sokak Festivali için ortak akıl

Manisa'da yeni encümen üyeleriyle ilk toplantı yapıldı

 Gaziantep'te tarihi bölgede otopark sorununa pratik çözüm!

Erdoğan’dan Özel’e 'geçmiş olsun' telefonu

Sakarya Akyazı'yı geleceğe hazırlıyoruz

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği İstanbul'da toplandı

Edremit'te Sağlık Skandalı: Özel Hastane Can Kurtarmadan Önce Nakit İstedi

CHP Lideri Özgür Özel'e Yumruklu Saldırıya Balıkesir'den Sert Tepki: "Bu Bir Demokrasi Saldırısıdır!

Özgür Özel'e saldıran Selçuk Tengioğlu daha önce 2 çocuğunu katletmiş!

Gelibolu’da gece tatbikatı görüntüleri paylaşıldı

Manisa'da enerji verimliliği için önemli adım

BTSO MESYEB'den otomotiv sektörüne yeşil ışık

Nisan ayında EİB’den 1,5 milyar dolarlık ihracat

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.