-
BIST 100
16287,81%0,58
-
DOLAR
44,17% 0,15
-
EURO
50,85% 0,05
-
GRAM ALTIN
7256,44% 0,71
-
Ç. ALTIN
11762,72% 0,00
Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan Ayvalıklı gaziler 51 yıl sonra Yavru Vatan’da
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Belediye Meclis üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ayvalık Şube Başkanı Mehmet Kıranoğlu ve Ayvalıklı gazileri makamında
kabul etti. Cumhurbaşkanı Tatar, kabulde heyeti KKTC’de görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Meclis üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ayvalık Şube Başkanı Mehmet Kıranoğlu ve Ayvalıklı Gaziler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı ziyaret etti.
Ayvalık heyeti tarafından, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın ve Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün kabri ve Kıbrıs Barış Harekatı’nda mücadele eden kahramanların yattığı şehitlik ziyaret edildi.
Ziyaretler sırasında Ayvalıklı gaziler, Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı Mücahitler Derneği’nde Kıbrıslı gazilerle buluştu. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, "Gazilerimiz 51 yıl sonra ilk kez gazi mertebesine erdikleri bu güzel toprakları görme fırsatı buldular, gururluyuz, mutluyuz. Kardeş kentimiz Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul’a nazik misafirperverlikleri için teşekkür ederiz" dedi.

1974 yılında gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı ile yeni bir döneme başlandığını hatırlatan Ersin Tatar, anavatan Türkiye ile olan ilişkilere değinerek geleceğe daha güçlü ve emin adımlarla yürümeye devam ettiklerini söyledi. Tatar, "Kıbrıs Türkü’nün istiklal mücadelesiyle bugünlere kadar gelindi. Ama bu Kıbrıs Türkü’nün de ötesinde büyük bir milli zaferdir. Kıbrıs Türk halkının barışı, huzuru ve güvenliğini kolay elde edilmedi. Biz huzurumuzu, güvenimizi, bu istikrarı ve barışı sağlayan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne minnet borçluyuz. Anavatan Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile olan ilişkiler son yıllarda en üst düzeyde yürütülüyor" dedi.
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Barış Harekatı’nın Kıbrıs’ın tarihinde en önemli harekat olduğunu ifade ederek, "Bu harekat olmasaydı, bugün Kıbrıs’ta bir Türk kalmayacaktı. Kıbrıs Barış Harekatı sırasında dönemin Başbakanı merhum Bülent Ecevit ve Başbakan Yardımcısı Necmettin Erbakan’a Allah’tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun" temennisinde bulundu.
Ayvalıklı Kıbrıs gazileri yarım asır sonra ilk kez Kıbrıs’ta
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde olmaktan duydukları mutluluğu dile getiren Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin de, "Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ayvalık Şubemizin üye gazileri, Kıbrıs Barış Harekatı’ndan 51 yıl sonra ilk defa Kıbrıs’ı ziyaret etme fırsatı buldu. Böyle önemli bir geziyi Ayvalık Belediyesi olarak düzenlemekten büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz. Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan 20 gazimiz ve eşleriyle beraber, Kıbrıs’ta bulunmaktan çok mutluyuz. Başta şehitlikler olmak üzere ziyaretlerde bulunduğumuz yerlerde gazilerimiz ve geziye katılan tüm heyetimiz duygusal anlar yaşadı" diye konuştu.
AKP DÖNEMİNDEN KALAN YÖNETİCİLER YÜZÜNDEN, HAKAN ŞEHİRLİ ZORDA
Balıkesirspor Adım Adım Amatör Kümeye Mi?
Şap'a Oturduk!
8 Gündür Kayıptı, Acı Haber Geldi
GELECEĞİN HUKUKÇULARI İNFAZI YERİNDE ÖĞRENDİ
Balıkesirspor’da kriz derinleşiyor: Hoca da kaçtı!
Erdek Kapıdağ’da Aramalar 6. Gününde: Gözaltına Alınan Sevgili ve Arkadaşı Adli Kontrolle Serbest
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde emekçiler için ücretsiz ulaşım sona eriyor.
Balıkesir Erdek’te Kayıp Elif Kumal’dan 3 Gündür Haber Alınamıyor
GENELDE ÖZGÜR, YERELDE ÖZGÜR!
BABANA DEĞİL, YARDIMCINA BAK MESUT!
Balya Kadıköy Mesire Alanı açıldı
Karesi’de 1300’e Yakın Yapı Usulsüz! Belediye Uygulamaları Tepki Çekiyor
Akın: “Kuvayımilliye Şehri’ne İstiklal Madalyası yakışır”
KARESİ’NİN MİRASYEDİ BAŞKANI: HAZIRA DAĞ DAYANMAZ!
Kırmızılar Köyü’nde Rant ve Kaçak Yapı İddiası: İmarsız Tarlalara Elektrik ve Konutlar!
600 Milyon Borç Tartışması: Mesut Akbıyık Şeffaflık Sınavını Geçebildi mi?
BAŞKAN AKIN’A YÖNELİK BÜYÜK SABOTAJ!
Büyükşehir’in Yaz Spor Okulları’na yoğun ilgi
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi plaj voleybolu severleri unutmadı
Uluslararası 6. Balıkesir Aromaterapi Festivali coşkuyla başladı
Balıkesir Büyükşehir İtfaiyesi’nden bölge yangınlarına güçlü destek
BASKİ Çevre Kirliliğinin Önüne Geçiyor
Balıkesir, Kaz Dağları Bisiklet Dostluk Sürüşü’nde buluşuyor
Büyükşehir’den trafiği rahatlatan çalışma
Minderde zafer Büyükşehir’in! Genç sporcular 14 madalya kazandı
Bilimin ışığında güçlü bir Balıkesir
Mobil KETEM Tırı Erdek’te hizmet vermeye başladı
Büyükşehir denizleri hayalet ağlardan arındırıyor
Büyükşehir’den İda Madra Jeopark Müzesi ve Akbaş Etnografya Müzesi’ne Teknik Gezi
Yükleniyor



